Известие

Collapse
No announcement yet.

КИЛОМЕТРАЖ.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колеги при мене излезе дат4ика на ''хол''.ве4е спря да реагира на метал.предният път като го изкарах и като размахам пред него отверката срелката на километража помръдваше.а сега изобщо не реагира, мерих го и ми дава едно постоянно сапротивление от около 2.4 или 2.5 ома.има ли някой представа колко струват и ако на някой му се намира моляви пи6ете тук или 4укнете един сигнал на тел.0888484506
    alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

може и от километража да е, даже почти сигурно е от него.
      точка

Comment

ами инжекцията ми изключва на 5500иначе до 2000 показва вярно на 2500 показни а всъщност е на 3000
        Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

не е от километража защтото когато принудително изпращтам сигнал с жилата на кабела работи и броя4а от4ита,а а когато свържа дат4ика и симулирам импулс с подаването на метал пред него няма реакция нито стрелката нито броя4а. между другото той дат4ика работи с минус. в завода в който работя използваме много такива дат4ици но с каква ли не друга форма та ако някой има моля ви пишете
          alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

Първоначално публикувано от Stoian_wolf Покажи съобщение
            не е от километража защтото когато принудително изпращтам сигнал с жилата на кабела работи и броя4а от4ита,а а когато свържа дат4ика и симулирам импулс с подаването на метал пред него няма реакция нито стрелката нито броя4а. между другото той дат4ика работи с минус. в завода в който работя използваме много такива дат4ици но с каква ли не друга форма та ако някой има моля ви пишете
            Колко волта подаваш на жилата? Защото при мен когато запаля и брояча започва да отчита без да съм мръднал и сантиметър.
            A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Първоначално публикувано от Stoian_wolf Покажи съобщение
              Датчика е просто една бобина със сърцевина. Там нито минава голям ток , нито високо напрежение.
              Провери с уреда в движение, дали ще даде нещо.
              Иначе датчик май имам,но ще стане следващата седмица. първо провери с читав километраж, ако има някой!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Един колега току що ми звънна с проблем в километража, да вземем да ударим едно рамо,че скраповете останаха малко,а с работещ километраж още по-малко
                Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Какъв е проблема?
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Като на всяка 33-ка не работи километража. Предполагам заради лошия транзистор или студени спойки. Колегата ме попита да го насоча към някой,който може да му помогне и му казах да търси теб или kolev.
                    П.П Колегата е писал в съседната тема,колата е SW 1.7IE.
                    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

По-горе се писа, ама пак да го систематизираме.
                      Първо да провери буксата до акумулатора. Тоест рязане и връзване на ново.
                      После да се замерят кабелите до таблото. Да не е прекъснат някъде.Белия и оплетката са накъсо. Между тях и червения е от порядъка на 1-5 ома.
                      След това огледайте много внимателно пистите на таблото. понякога се късат или по-скоро чупят.
                      Накрая , ако не се оправи, да го праща да го оправя.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        По-горе се писа, ама пак да го систематизираме.
                        Първо да провери буксата до акумулатора. Тоест рязане и връзване на ново.
                        После да се замерят кабелите до таблото. Да не е прекъснат някъде.Белия и оплетката са накъсо. Между тях и червения е от порядъка на 1-5 ома.
                        След това огледайте много внимателно пистите на таблото. понякога се късат или по-скоро чупят.
                        Накрая , ако не се оправи, да го праща да го оправя.
                        Колега,аз съм човека с проблема,/благодаря за вниманието/,ще ви го опиша подробно.
                        Колата не я карам трета година,но я поддържам,препалвам
                        и т.н.Преди месец два като препалих взе,че вдигна на място 200км.и след това стрелката на скоростомера не помръдна по-вече.Един приятел я води при специалист и
                        той констатирал изгорял кондензатор и въпросния транзистор "Моторола",Кондензатора сменил,но нямал такъв или подобен транзистор и ми го дадоха да търся.
                        Тъй като не открих никъде а и изгубих мострата се бях отказал,но приятел ме подсети за клуба и ето ме от днес
                        тук.Бих искал да я оправя,защото смятам да я продавам.
                        Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарен.

Comment

С риск да ме наругаете (не че ми пука) тия километражи (3 версия) имат няколко проблема
                          - куплунг на датчика - около акумулатора се метляе и ...
                          - куплунг на сигнала на самия километраж (червеничкия двоен)
                          - студени спойки на дългите пишляци на платката зад оборотомера, дето я свързват с основната гъвкава платка.
                          Те тия ги ядях на времето
                          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                          0879369082

Comment

последно коя платка е за километража- тази зад оборотомера или поместената зад скоростомера??? напоследак взе да ми прави и друго моята, като дам на контакт
                            стрелката на километража се вдига за момент до около 70/80 и пада това е от скоро ина4е пак когато реши тогава си работи.смятам вече и аз да дам на някого да види това табло
                            alfa romeo 33 1.4ie '93

Comment

и 2-те
                              тая зад оборотомера чете датчика и подава сигнал вече към платката на скоростомера.
                              точка

Comment

При мене има един километраж, от има-няма половин година.
                                Оправен е, ама да си признава на кой беше!

Comment

Working...
                                X